Σοκολατάκια με αμύγδαλα

της μητέρας μου…

Εφόσον μια ισορροπημένη διατροφή δεν στερείται απόλαυση, η σοκολάτα δένει απόλυτα, πόσο μάλλον η σοκολάτα με ξηρούς καρπούς! Από τη μία φλαβονοειδή, θεοβρωμίνη, βιταμίνη Ε, φώσφορος, μαγνήσιο, σίδηρος, ασβέστιο και από την άλλη πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες, σελήνιο ,ψευδάργυρος , φυλλικό οξύ και αργινίνη (επιπλέον μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνη Ε).

Γίνονται πολύ εύκολα και είναι μικρές μπομπίτσες ευχαρίστησης!

Μπορείται να τα κάνετε και με αποξηραμένα φρούτα (εμένα μου αρέσουν πολύ με αποξηραμένη φράουλα)

Ορίστε λοιπόν η συνταγή της μητέρας μου:

Υλικά:

½ κιλό κουβερτούρα

½ κιλό αμύγδαλα

2 κουταλιές λικερ

 

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι και ανακατεύμε συνεχώς. (μεγάλη προσοχή να μην πάρει υγρασία η σοκολατα!)
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το λικερ χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα
  4. Ρίνουμε και τα αμύγδαλα (τα οποία πρέπει να έχουν κρυώσει)
  5. Προσέχουμε να μην κρυώσει η σοκολάτα ενώ ανακατεύουμε
  6. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο(στη θαμπή πλευρά)
  7. Τα αφήνουμε να στεροποιηθούν

Συνοδεύστε με δυνατό κόκκινο κρασί!

Καλή απόλαυση!