Προφανώς η συγκεκριμένη συνταγή θα εστιαστεί στην ”εναλλακτική” της σάλτσα! Είναι πολύ εύκολο πιάτο, μυρωδάτο και γευστικό!
Από θρεπτικότητα; Υψηλό σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο ενώ θεωρείται τρόφιμο(το μπρόκολο) που έχει ισχυρούς αντικαρκινικούς παράγοντες !(δείτε παρακάτω την διατροφική ανάλυση για το μπρόκολο)
Ας δούμε τη συνταγή! (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι)
Υλικά:
- 1 πακέτο πένες ολικής
- 1 κιλό μπρόκολο
- Κρέμα γάλατος 3% (τουλάχιστον ½ κουτί, εξαρτάται πόσο πηχτή θέλετε τη σάλτσα)
- Λίγο λευκό κρασί (ή βοτκα)
- πιπέρι, αλάτι
- παρμεζάνα (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
- Πλένετε το μπρόκολο και το βράζετε καλά (περίπου 20 λεπτά)
- Αφού βράσει, κόβετε τα ”άνθη” και τα περνάτε στο μπλέντερ
- Προσθέστε την κρέμα γάλατος
- Βάζετε να βράσουν και τα μακαρόνια
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι στη πιο χαμηλή φωτιά βάλτε τη σάλτσα να δέσει
- Προσθέστε το αλκοολ
- Αλατοπιπερώστε
- Αφού βράσουν τα μακαρόνια, κρατήστε ½ φλιτζανάκι νερό και σουρώστε τα
- Προσθέστε στη σάλτσα το αμυλώδες νερό και τα μακαρόνια. Κλείστε τη φωτιά και ανακατεύστε να γεμίσουν οι πένες σάλτσα. Αφήστε μερικά λεπτά να ποτίσουν σε αυτή.
- Σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα!
Καλή απόλαυση!
Μπρόκολο (βρασμένο), 100 g
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 g
Θερμίδες 30 kcal 140 kJ
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 5 g
– Σάκχαρα 1.7 g
– Φυτικές ίνες 6.64 g
Λίπος 0.37 g
Πρωτείνη 2.82 g
Θειαμίνη (Βιτ. B1) 0.071 mg 5%
Ριβοφλαβίνη (Βιτ. B2) 0.117 mg 8%
Νιασίνη (Βιτ. B3) 0.639 mg 4%
Παντοθενικό οξύ (B5) 0.573 mg 11%
Βιταμίνη B6 0.175 mg 13%
Φολικό οξύ (Βιτ. B9) 63 μg 16%
Βιταμίνη C 89.2 mg 149%
Ασβέστιο 47 mg 5%
Σίδηρος 0.73 mg 6%
Μαγνήσιο 21 mg 6%
Φώσφορος 66 mg 9%
Κάλιο 316 mg 7%
Ψευδάργυρος 0.41 mg 4%
Τα ποσοστά είναι σύμφωνα με τις US συνιστώμενες ημερήσιες συστάσεις για ενήλικες.
ΠΗΓΗ: USDA Nutrient database