Πένες με σάλτσα μπρόκολου

Προφανώς η συγκεκριμένη συνταγή θα εστιαστεί στην ”εναλλακτική” της σάλτσα! Είναι πολύ εύκολο πιάτο, μυρωδάτο και γευστικό!
Από θρεπτικότητα; Υψηλό σε διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο ενώ θεωρείται τρόφιμο(το μπρόκολο) που έχει ισχυρούς αντικαρκινικούς παράγοντες !(δείτε παρακάτω την διατροφική ανάλυση για το μπρόκολο)

Ας δούμε τη συνταγή! (ελπίζω να μην ξέχασα κάτι)

Υλικά:

  • 1 πακέτο πένες ολικής
  • 1 κιλό μπρόκολο
  • Κρέμα γάλατος 3% (τουλάχιστον ½ κουτί, εξαρτάται πόσο πηχτή θέλετε τη σάλτσα)
  • Λίγο λευκό κρασί (ή βοτκα)
  • πιπέρι, αλάτι
  • παρμεζάνα (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε το μπρόκολο και το βράζετε καλά (περίπου 20 λεπτά)
  2. Αφού βράσει, κόβετε τα ”άνθη” και τα περνάτε στο μπλέντερ
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλατος
  4. Βάζετε να βράσουν και τα μακαρόνια
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι στη πιο χαμηλή φωτιά βάλτε τη σάλτσα να δέσει
  6. Προσθέστε το αλκοολ
  7. Αλατοπιπερώστε
  8. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, κρατήστε ½ φλιτζανάκι νερό και σουρώστε τα
  9. Προσθέστε στη σάλτσα το αμυλώδες νερό και τα μακαρόνια. Κλείστε τη φωτιά και ανακατεύστε να γεμίσουν οι πένες σάλτσα. Αφήστε μερικά λεπτά να ποτίσουν σε αυτή.
  10. Σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα!

Καλή απόλαυση!

 

Μπρόκολο (βρασμένο), 100 g

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 g

Θερμίδες 30 kcal 140 kJ

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 5 g

– Σάκχαρα 1.7 g

– Φυτικές ίνες 6.64 g

Λίπος 0.37 g

Πρωτείνη 2.82 g

Θειαμίνη (Βιτ. B1) 0.071 mg 5%

Ριβοφλαβίνη (Βιτ. B2) 0.117 mg 8%

Νιασίνη (Βιτ. B3) 0.639 mg 4%

Παντοθενικό οξύ (B5) 0.573 mg 11%

Βιταμίνη B6 0.175 mg 13%

Φολικό οξύ (Βιτ. B9) 63 μg 16%

Βιταμίνη C 89.2 mg 149%

Ασβέστιο 47 mg 5%

Σίδηρος 0.73 mg 6%

Μαγνήσιο 21 mg 6%

Φώσφορος 66 mg 9%

Κάλιο 316 mg 7%

Ψευδάργυρος 0.41 mg 4%

Τα ποσοστά είναι σύμφωνα με τις US συνιστώμενες ημερήσιες συστάσεις για ενήλικες.

ΠΗΓΗ: USDA Nutrient database