Του φίλου Κώστα, ποδηλάτη
Εγγυημένη συνταγή για σπιτικές μπάρες, ιδανικές για την προπόνηση ή για ενδοιάμεσο σνακ! Τολμήστε το!
Υλικά:
- 250γρ βρώμη
- 200γρ φρουκτόζη( ή αν θέλετε ζάχαρη,εμείς προτιμήσαμε φρουκτόζη γιατί έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη)
- 200γρ αμύγδαλα ωμά
- 100γρ σταφίδες
- 250γρ αλεύρι ολικής
- 250γρ γάλα(κατά προτίμηση άπαχο)
- 150γρ ταχίνι ολικής
- προαιρετικά βάζουμε και 50γρ κακάο
Εκτέλεση:
- Tρίβουμε τα αμύγδαλα στο μπλεντερ
- Ανακατέβουμε όλα τα στερεά μαζί ώστε να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
(αν επιλέξατε ζάχαρη αντί για φρουκτόζη , την βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει) - Προσθέτετε το γάλα ,το ταχίνι.
- Προσθέστε νερό μέχρι να σταματήσει να το απορροφά
- Αφού γίνει ένα αρκετά πηχτό μίγμα το βάζετε στους 160 βαθμούς για περίπου 40-60 λεπτά (αφού το απλώσετε σε ένα ταψάκι)
- Τις κόβουμε σε 25 κομάτια και έχουμε ωραιότατες σπιτικές μπάρες 200 θερμίδων η μία ,με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσιες σε “καλά” λιπαρά.
Καλή επιτυχία!