της Λένας
Τώρα που τα σύκα είναι σε αφθονία, επειδή πόσους πια από αυτούς τους αφράτους καρπούς να φάμε, τα κάνουμε και μαρμελάδα για όλο το χρόνο!
– ή για γέμιση σε σκαλτσουνάκια 😉
http://www.nutrinews.gr/?p=2360
Υλικά
- 1 κιλό σύκα
- 500γρ φρουκτόζη σε κρυσταλλική μορφή
- 2 ξυλαράκια κανέλας
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα σύκα και όπως είναι με τη φλούδα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη φρουκτόζη και τη κανέλα να βρασουν.
- Μολις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε το μάτι στο 4-5 μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας τακτικά για να μην μας κολλήσει……
- Όταν πήξει ελαφρά κατεβάζουμε από τη φωτιά ,θα πήξει και άλλο όταν κρυώσει και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια…!!