Πανεύκολη μαρμελάδα σύκο χωρίς ζάχαρη

της Λένας

CAM00453Τώρα που τα σύκα είναι σε αφθονία, επειδή πόσους πια από αυτούς τους αφράτους καρπούς να φάμε, τα κάνουμε και μαρμελάδα για όλο το χρόνο!
– ή για γέμιση σε σκαλτσουνάκια 😉
http://www.nutrinews.gr/?p=2360

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα
  • 500γρ φρουκτόζη σε κρυσταλλική μορφή
  • 2 ξυλαράκια κανέλας

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα σύκα και όπως είναι με τη φλούδα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη φρουκτόζη και τη κανέλα να βρασουν.
  2. Μολις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε το μάτι στο 4-5 μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας τακτικά για να μην μας κολλήσει……
  3. Όταν πήξει ελαφρά κατεβάζουμε από τη φωτιά ,θα πήξει και άλλο όταν κρυώσει και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια…!!