Η Νατάσα, βιοχημικός και συμφοιτήτρια στο μεταπτυχιακό, μας έφερε τις προάλλες μια ενδιαφέρουσα παραδοσιακή πίτα ! Δεν έχει φύλλο, είναι ζύμη αναμεμυγμένη με τυρί!
Εξαιρετική και πανεύκολη!
Ορίστε λοιπόν:
Συστατικά:
- 1 γιαούρτι
- 750ml γάλα
- 750gr αλεύρι
- 1/2 κιλό φέτα
- λίγο λάδι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό γάλα και το μισό αλεύρι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα και αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό σχετικά σφιχτό (όχι ζύμη).
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και παραπάνω από τή φέτα.
- Τα ανακατέυουμε με το χέρι πολύ καλά και στρώνουμε το χυλό στο τετράγωνο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει καλά.
- Ψήνουμε στους 200 περίπου για 40 λεπτά.
- Κολλάει στο ταψί! μη φοβηθείς!!!Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα!
Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε Νατάσα!