Αλευρόπιτα (της Νατάσας)

Η Νατάσα, βιοχημικός και συμφοιτήτρια στο μεταπτυχιακό, μας έφερε τις προάλλες μια ενδιαφέρουσα παραδοσιακή πίτα ! Δεν έχει φύλλο, είναι ζύμη αναμεμυγμένη με τυρί!
Εξαιρετική και πανεύκολη!
Ορίστε λοιπόν:

Συστατικά:

  • 1 γιαούρτι
  • 750ml γάλα
  • 750gr αλεύρι
  • 1/2 κιλό φέτα
  • λίγο λάδι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό γάλα και το μισό αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο γάλα και αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό σχετικά σφιχτό (όχι ζύμη).
  3. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και παραπάνω από τή φέτα.
  4. Τα ανακατέυουμε με το χέρι πολύ καλά και στρώνουμε το χυλό στο τετράγωνο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει καλά.
  5. Ψήνουμε στους 200 περίπου για 40 λεπτά.
  6. Κολλάει στο ταψί! μη φοβηθείς!!!Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα!

 Καλή επιτυχία!!!

Ευχαριστούμε Νατάσα!