Ανυπόφορη η Αθήνα τον Ιούλη και γι’αυτό μετακινηθήκαμε, έστω για λίγο, πιο ”ψηλά” και δροσερά. Ο δρόμος μας έβγαλε στην λίμνη Δόξα, ένα μαγικό τοπίο μέσα στο δάσος γεμάτο αρχαίους μύθους και ιστορία.
Φιλοξενηθήκαμε στην (αρχαία) Φενεό, στους ξενώνες ”Εύχαρις” , χτισμένοι με μεράκι από τον ίδιο τον οικοδεσπότη τους, τον κύριο Βασίλη. Μόνο άμα γνωρίσετε και την οικοδέσποινα θα καταλάβετε πραγματικά την πηγαία φινέτσα των χώρων.
Εντάξει, αφού ήμαστε στην γύρω περιοχή, είπαμε να τρέξουμε και το τρίαθλο (Transition Sports/Lake Doxa Sprint Triathlon ) το απόγευμα του Σαββάτου! Κι επειδή κέρδισα τον αγώνα των γυναικών, θα σας αποκαλύψω τί έφαγα και έτρεξα τόσο δυναμικά: σπιτικό καρυδόψωμο!
Κάποιοι, προσπάθησαν να με εμποδίσουν να κοινοποιήσω την συγκεκριμένη συνταγή, κρίνω όμως πως το οφείλω προς τους υπόλοιπους συναθλητές…
Πριν τον επόμενο αγώνα, λοιπόν:
Ψωμί ολικής – πολύσπορο σε αρτοπαρασκευαστή
Υλικά:
- 330ml νερό
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 300γρ αλεύρι ολικής ή σίκαλης ή ανάμικτο
- 200γρ αλέυρι σταρένιο σκληρό (κίτρινο)
- 1 γεμάτη χούφτα ηλιόσπορο ή καρύδια ή ανάμικτα
- 2 κουταλιές γεμάτες σουσάμι σκούρο (με το φλούδι του)
- 1 κουταλιά λιναρόσπορο
- 1 κουταλάκι μαυροσούσαμο
- 1 κουταλάκι γλυκάνισο
- 2 πρέζες κολίαντρο και κάρδαμο κοπανισμένα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που αναφέρονται κι επιλέγουμε το πρόγραμμα ”ψωμί ολικής” ή ”χωριάτικο”.
Ομολογώ πως την επιτυχία στον αγώνα εγγυάται η κατανάλωση από την ”πηγή”, οπότε, για να μη σας πάρω στο λαιμό μου, δοκιμάστε το πρώτα από κει πριν τον επόμενό σας αγώνα!
Την επομένη του αγώνα είχαμε την τύχη (ευτυχία!) να φιλευτούμε μηλόπιτα http://www.nutrinews.gr/?p=2237!
http://www.efharisfiloxenon.gr/site/index.php
https://www.facebook.com/efharis.filoxenon