Κλασικό παγωτό βανίλια-σοκολάτα (της Λένας)

της Λένας

Γυρίσαμε από διακοπές και κλείνουμε το καλοκαίρι με την πιο γλυκιά συνταγή: παγωτό!

Υλικά:

  • 1 γκαρνί το χτυπάμε με 250 ml γάλα
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 εβαπορέ
  • Αν θελουμε να γίνει σοκολατένιο προσθέτουμε 5 κ.σ κακάο

Εκτέλεση:

  1. Χτυπμε πρώτα το γκαρνί να φουσκώσει 4΄ και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Το βάζουμε στη κατάψυξη ,σε μία ώρα το βγάζουμε και αν θέλουμε το ξαναχτυπάμε για τέλεια υφή προσθέτοντας 2 κ.σ λικέρ ή κονιάκ.
  3. Ξαναβάζουμε στη κατάψυξη και την άλλη μέρα είναι έτοιμο!

Προτιμείστε να το σπιτικό παγωτό. Δείτε εδώ γενικά για τα τυποποιημένα παγωτά http://www.nutrinews.gr/?p=1518