της Λένας
Γυρίσαμε από διακοπές και κλείνουμε το καλοκαίρι με την πιο γλυκιά συνταγή: παγωτό!
Υλικά:
- 1 γκαρνί το χτυπάμε με 250 ml γάλα
- 1 ζαχαρούχο
- 1 εβαπορέ
- Αν θελουμε να γίνει σοκολατένιο προσθέτουμε 5 κ.σ κακάο
Εκτέλεση:
- Χτυπμε πρώτα το γκαρνί να φουσκώσει 4΄ και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Το βάζουμε στη κατάψυξη ,σε μία ώρα το βγάζουμε και αν θέλουμε το ξαναχτυπάμε για τέλεια υφή προσθέτοντας 2 κ.σ λικέρ ή κονιάκ.
- Ξαναβάζουμε στη κατάψυξη και την άλλη μέρα είναι έτοιμο!
Προτιμείστε να το σπιτικό παγωτό. Δείτε εδώ γενικά για τα τυποποιημένα παγωτά http://www.nutrinews.gr/?p=1518