Κοτόσουπα (της μητέρας μου)

Ξύπνησα με λαιμό τραχύ και κάτι δέκατα. Απ΄τη μία μου χάλασε το σαββατικατικο πρωινό μου, απ΄την άλλη πήρα αφορμή για αγαπημένη κοτοσουπίτσα! Κλασικά, λοιπόν, τηλέφωνο στη μαμά και ορίστε η συνταγή:

Υλικά:

  • Κοτόπουλο στήθος (με κόκαλο, χωρίς το δέρμα)
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι
  • Ρύζι γλασέ 1-2 φλιτζανάκια καφέ (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο
  2. Εντωμεταξύ, στην κατσαρόλα βράζουμε ½ λίτρο νερό
  3. Όταν βράσει το νερό, βάζουμε το κοτόπουλο και με κουτάλι το ξαφρίζουμε
  4. Αφού το ξαφρίσουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει
  6. Ρίχνουμε το ρύζι (αφού το ξεπλύνουμε), ανακατέυοουμε και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα
  7. Σ’ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε το λεμόνι
  8. Όταν γίνει το ρύζι, χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά
  9. Πρωτού ρίξουμε το αυγολέμονο, παίρνουμε 1 κουτάλα ζουμί από τη σούπα χωρίς ρύζι και την προσθέτουμε στο αυγολέμονο (ωστε να πάρει λίγο θερμοκρασία από τη σούπα)
  10. Προσθέτουμε και το αυγολέμονο στην υπόλοιπη σούπα
  11. Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αφού δέσει λίγο

 

Είναι σχετικά ελαφρύ πιάτο, πλούσιο σε αμινοξέα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τις ”επικίνδυνες” μέρες του χειμώνα!

Καλή όρεξη και…περαστικά μας!