Συστατικά:
- 1 κιλό σύκα (άσπρα ή δαλματίας)
- 2 αχλάδια φούτζι C
- 3 κρεμμύδια
- 150 γρ/ρια σταφίδες
- 250 γρ/ρια άχνη ζάχαρη
- 2,5 DL ξύδι κρασιού
- 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
- 1 κουταλάκι του καφέ 4 αρώματα (καρυκεύματα)
- (ζινζεμπρ = ζιγκίβερις (βότανο) φρέσκο)
Οδηγίες:
1. Μέσα σε ένα τηγάνι βάλτε να ψηθούν στη φωτιά τα σύκα κομμένα στο τέσσερα, τα αχλάδια κομμένα σε μικρά κομματάκια, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το φρέσκο ζινζεμπρ.
2. Βάλτε τα να κοχλάζουν, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα, το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό.
3. Αφήστε το να χλιαρώσει και ρίξτε το μέσα σε μπουκάλια και κλείστε τα όταν κρυώσει.
Αυτό το CHUΤΝΕΥ διατηρείται περίπου ως ένα μήνα και συνοδεύει το ψάρι ή το πιάτο ρυζιού και λαχανικών