Υλικά:
- 5 χροντροφλουδα μεγαλα πορτοκαλια
- 1/2 κιλο ζαχαρη ή φρουκτοζη
- αρωμα βανιλια
- 1 λεμονι-το χυμο
Εκτέλεση:
- Ξύνεις τα πορτοκάλια στο τρίφτη
- Κόβεις τα πορτοκάλια σε κύβους και τα βράζεις με τη ζάχαρη και λίγο νερό μέχρι να δέσει…..
- Τέλος ρίχνεις το χυμό λεμονιού,το βράζεις 1′-2′ .
- Μολις κρυώσει το κανεις σε κρεμωδη υφη.Η μαρμελαδα ειναι ετοιμη…για το γιαουρτι,το ψωμι ,τις ταρτες και οτι αλλο φανταστειτε!
Πανευκολη και γευστικη!
tip! : κρατάς το ξύσμα πορτοκαλιού σε γυάλινο βαζο κ αιτο χρησιμοποιείς σε διάφορα αρτοσκευάσματα