της Λένας
Υλικά
- 1 κιλό ανάμεικτα φρούτα :ροδάκινα ,βανίλιες,αχλάδια ,βανίλιες
- 400 γραμμάρια φρουκτόζη
Εκτέλεση
- Κόβουμε στα δύο τα φρούτα και αφαιρούμε το κουκούτσι
- Επειτα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τη φρουκτόζη για περίπου 40-50λεπτά.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3(σε κλίμακα των 9 διαβαθμίσεων) και αφήνουμε να δέσει, ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει.
- Όταν έχει ‘’δέσει’’ τη κλείνουμε.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και κρατάει όλο το χειμώνα!
Η Λένα σημειώνει:
Να προσέχετε πολύ τον καλό βρασμό των φρούτων και την αποστείρωση των βάζων!
Είναι εξίσου γλυκιά με τη κλασική μαρμελάδα με ζάχαρη.
Επίσης, είναι μια καλή λύση ως προς τί θα κάνουμε τα καλοκαιρινά φρούτα που μας έχουν μείνει στο ψυγείο!
Πάντως, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας μαρμελάδες φρούτων και με ένα φρούτο όπως πχ μαρμελάδα ροδάκινο ή μαρμελάδα βανίλια ,η δοσολογία θα είναι
1 κιλό φρούτο 400 γρ φρουκτόζη.