Της Λένας…
Τώρα που τα μήλα είναι εποχής η Λένα μας προτείνει μια γλυκιά συνταγούλα!
Η Χαρά(?εγώ δληλαδή) συμπληρώνει πως 1-2 κομμάτια(ανάλογα πόσο μεγάλα τα κάνετε) θα είναι τέλειο ενδοιάμεσο σνακ (ή αντικαταστάτης μια ενεργειακής μπάρας πριν την προπόνηση):
πλούσιο σε ενέργεια, αντιοξειδωτικούς παράγοντες (από ταχίνι, πορτοκάλι, κανέλα και καρύδια), βιταμίνες ( κυρίως συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες σε μικρότερες ποσότητες) αλλά προπάντων γεύση!
Δοκιμάστε τα!
Μηλοπιτάκια
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
Για τη γέμιση - 4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
- 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
- 1 κ.γλ κανέλα
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι .
- Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού.
- Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα .
- Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση .
- Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .
- Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!