Μηλόπιτα της Εύχαρις

IMG_1107Τί ευτυχία! Ξεφύγαμε για ένα τετραήμερο από την Αθήνα και πήραμε τα βουνά. Ανεβήκαμε κοντά στην μυθική Ζήρεια, στην μαγευτική λίμνη Δόξα όπου φιλοξενηθήκαμε στους ξενώνες ”Εύχαρις” .

Η αλήθεια είναι, πως αφορμή για την μετακίνηση τούτη (αστεία λέξη) ήταν το τρίαθλο (Transition Sports/Lake Doxa Sprint Triathlon ) το απόγευμα του Σαββάτου.

Α, ναι, τα’παμε αυτά http://www.nutrinews.gr/?p=2219!
Κι όμως, επιμένω πως τα φιλέματα της οικοδέσποινας οφείλουν να δημοσιοποιηθούν- εξάλλου είναι και το λιγότερο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας (spread the news Charoula)!

Την επομένη του αγώνα, λοιπόν, μας περίμενε εξαιρετική μηλόπιτα να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας ελληνικό!
Προτείνω, να την δοκιμάσετε από την ”πηγή” προτού το τολμήσετε!

Μηλόπιτα

Υλικά

  • ½ βιταμ
  • ¾ ποτηριού ζάχαρη
  • 5-6 μήλα κόκκινα και πράσινα
  • καρύδια, σταφίδες, κανέλλα
  • 3/4 ποτητιού ζάχαρη (κι άλλο)
  • 4 αυγά
  • 1 σφηνάκι κονιακ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 ποτήρι farin-up

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το βιταμ και το ρίχνουμε στον πάτο ενος πυρεξ
  2. Πασπαλίζουμε με τα 3/4 ζάχαρη ποτηριού και την κανέλλα κατά βούληση
  3. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το εργαλείο και τα κόβουμε σε ροδέλες
  4. Τις στρώνουμε στο πυρεξ, η μια να μισοσκεπάζει την άλλη
  5. Ρ’ιχνουμε ανάμεσα τα καρύδια και τις σταφίδες
  6. Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τα άλλα ¾ του ποτηριού ζάχαρη
  7. Προσθέτουμε το κονιακ και ρίχνουμε το αλεύρι φαριν-απ λίγο-λίγο ανακατεύοντας καλά
  8. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού
  9. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º για περίπου 45′
  10. Αφού κρυώσει την κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε τούμπα (το κάτω μέρος επάνω).

Πάρτε μια γέυση εδώ http://www.efharisfiloxenon.gr/site/index.php και εδώ https://www.facebook.com/efharis.filoxenon

Φαίνεται, το έχουν παράδοση οι οικοδέσποινες στους ξενώνες με τις μηλόπιτες (θυμηθείτε την μηλόπιτα της Ελπίδας http://www.nutrinews.gr/?p=2133)!

IMG_1091