Η Λένα αποχαιρετά τον Φλεβάρη με ενεργειακές, υγειινές ”μπανανισιες” μπάρες!
Καλή εναλλακτική μου φαίνεται:
Υλικά για 14 μπάρες
- 185 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 80 γραμμ. βούτυρο σε κυβάκια
- 110 γραμμ. καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 60 γραμμ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
- 50 γραμμ. βρώμη σε νιφάδες
- 20 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ διαστάσεων 20×30 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την κανέλα.
- Ρίχνουμε διαδοχικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το γάλα και την μπανάνα.
- Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και το απλώνουμε στο πυρέξ.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε τη βρώμη με τη σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια της ζύμης.
- Ψήνουμε για 40′ περίπου, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το κόψουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
- Διατηρούμε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα.
- Καλή επιτυχία!