Η Λένα ξαναχτυπά!
Συναντηθήκαμε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο Καρπενήσι και, ναι το ομολογώ, την έβαλα να φτιάξει σκαλτσουνάκια με άπαιχτη μαρμελάδα σύκου!
Βήμα-βήμα λοιπόν πώς θα φτιάξετε αυτές τις…εναλλακτικές ενεργειακές μπάρες!
Για τη ζύμη:
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1/6 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 φαρίνα ολικής αλέσεως ή αλεύρι ολικής και μπέικιν
Για τη γέμιση :
- 1 κούπα αμυγδαλα, καρυδια χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα σύκου χωρίς ζάχαρη, όπως είπαμε εδώ http://www.nutrinews.gr/?p=2377
Εκτέλεση:
-
Σε μια λεκανιτσα ανακατεύω το λάδι με το κρασί, βάζω το αλάτι (αν θέλω βάζω και ένα κουταλάκι ζάχαρη) και τέλος το αλεύρι. Γίνεται μια ζύμη κανονικη. Αναλογα τη κούπα που θα χρησιμοποιήσουμε ισως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι ώστε να γίνει η ζύμη κανονικη, το βλέπουμε με το μάτι.
- Ανοίγω φύλλο και βάζω κουταλάκι από τη γέμιση,
-
κλείνω το φύλλο να σκεπάσει τη κουταλιά της γέμισης
-
και κόβω με ένα ροδάκι.
-
Αραδιάζω σε αντικολλητικό χαρτί
-
και ψήνω να ροδίσουν ελαφρα,περιπου 35’.
Κρατανε 20 μέρες σε αεροστεγές βάζο. Καλή επιτυχία!