Τώρα με τη ζέστη αναζητούμε συνεχώς κάτι όχι απλά δροσερό, κάτι παγωμένο!
Το δέλεαρ του παγωτού μεγάλο, όμως οι θερμίδες, το κακής ποιότητας γάλα και η αγνώστου προελεύσεως σύσταση τόσο αποθαρρυντικά!
Μπορεί τα καλοκαιρινά φρούτα για κάποιους να μην αποτελεί ισάξιο υποκατάστατο του παγωτού, τα σορμπέ τους όμως πείθουν και με το παραπάνω!
Ορίστε λοιπόν μια τυπική συνταγή για σορμπέ:
Συστατικά:
- 600 γρ φρούτο (καθαρή σάρκα)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε τη σάρκα των φρούτων στο μπλέντερ.
- Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
- Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε σε μπολ με κουτάλι τα πολτοποιημένα φρούτα, το κρύο πλέον σιρόπι και το χυμό λεμονιού.
- Τα βάζουμε στην παγωτομηχανή να χτυπηθούν και να παγώσουν. Αλλιώς στην κατάψυξη και μόλις αρχίσουν να παγώνουν τα χτυπάμε με μίξερ ν’ αφρατέψουν κάθε 30΄.
Μπορούμε να σερβίρουμε το σορμπέ σε ”μπολάκια” από παγωμένα φρούτα:
- Πλένουμε καλά τα φρούτα.
- Χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε με προσοχή το κουκούτσι.
- Με κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους με προσοχή να μη σκιστεί η φλούδα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγη σάρκα επάνω στη φλούδα.
- Αραδιάζουμε τα άδεια φρούτα σε πιατέλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
- Γεμίζουμε τα παγωμένα (καπάκια) φρούτα με το σορμπέ και παγώνουμε ξανά.
- Σερβίρουμε τα φρούτα γεμιστά με σορμπέ πάνω σε τριμμένο πάγο.
Καλή επιτυχία!