Ευχαριστούμε τη Λένα και τις ”ελαφριές” ιδεές της! Είναι πολύ καλή ιδέα και για παιδάκια (μικρά και μεγάλα) που ζητάνε συνεχως παγωτο! Κάτι ξέρει η μανούλα Λένα και μας συμβουλέυει!
Υλικά
- 300 γρ. φραουλες κομμενες σε κυβακια και κατεψυγμενες
- 200 γρ. γιαουρτι στραγγιστο
- 2-3 κ.σ. μελι
Εκτελεση
- Την προηγουμενη μερα πλενουμε, καθαριζουμε και κοβουμε φραουλες σε κυβακια (περιπου 300 γρ.) και τις καταψυχουμε.
- Την επόμενη (ή οταν εχουν παγωσει) ετοιμαζουμε το μουλτι και ριχνουμε μεσα τα παγωμενα κυβακια φραουλας, το γιαουρτι, το μελι (που μπορει να χρειαστει λιγο παραπανω αν δεν εινια γλυκιες οι φραουλες).
- Χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να ομογενοποιηθει πληρως και είναι ετοιμο!
Οι φραουλες πρεπει να ειναι κομμενες σε κυβακια και οχι ολοκληρες για να διαλυθουν πιο γρηγορα στο multi. Επειδη οι φραουλες ειναι κατεψυγμενες και το χτυπημα γινεται γρηγορα, το παγωτακι τρωγεται και αμεσως – δηλαδη εινια ηδη παγωμενο οταν ετοιμαστει. Μπορουμε ομως και να το βαλουμε στην καταψυξη και παρατηρησα πως οταν βγαινει από την καταψυξη, χρειαζεται να το αφησουμε 2-3 λεπτα και μετα ειναι ετοιμο να το σερβιρουμε.