Έτσι θρέφουν οι Σαμιώτισσες μανάδες τους αθλητές αντοχής…
Οι πιέσεις ήταν έντονες και κράτησαν κάμποσες εβδομάδες, αλλά ο Αντώνης, φίλος δρομέας, μας επέτρεψε να μοιραστεί τα μυστικά της μητέρας του!
ΥΛΙΚΑ
- 1 Φαρινάπ (ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα με τη ζύμη, να μη κολλάει στο χέρι)
- 1 Γιαούρτι
- Ελαιόλαδο: Στο κεσέ του γιαουρτιού βάζουμε το ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο, μέχρι τι γραμμούλα)
- Χυμό πορτοκάλι, όσο το λάδι
- 1 Μαγιά
- Λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 300gr Φέτα
- 300gr Γραβιέρα
- 200gr Κεφαλοτύρι
- 2 Αυγά
ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
- 1 Αυγό (μόνο κρόκο)
- Λίγο γάλα, λίγο νερό και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στα ταψιά λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ψήσιμο 15-20 λεπτά (καλύτερο κριτήριο το “μάτι”. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ
Η ίδια συνταγή μόνο που στη γέμιση αντί των τυριών και αυγών βάζουμε μερέντα.
Ευχαριστούμε την κα Μαίρη που μας παραχώρησε την συνταγή!