Η εξαδέρφη Κατερίνα, μετά την πορτοκαλόπιτα (http://www.nutrinews.gr/?p=2075) εκμυστηρεύεται και μια εναλλακτική πρόταση! Όσοι προλάβατε για φρέσκιες φράουλες!
Υλικά :
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 σταγόνες πικραμύγδαλο ή λικερ μαστίχα
- 2 κ.σουπ. μαρμελαδα φράουλα
- 400 γρ φράουλες
- 50 γρ φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μισές φράουλες σε φετούλες και ανακατεύουμε με την μαρμελάδα
- Καλύπτουμε με μεμβράνημια μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε τις φράουλες.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι μαζι με την ζαχαρη
- Ρίχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ
- Κόβουμε και τις υπολοιπες φραουλες σε κυβακια και τις ενσωματώνουμε στην κρεμα
- Στρώνουμε την κρέμα στην φορμα, επάνω από τις φράουλες που είχαμε βάλει στην αρχή
- Σκεπάζουμε με μια μεμβρανη
- Αφήνουμε 4-5 ωρες στο ψυγείο ή 1 ωρα στην κατάψυξη
- Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω το φιλε αμυγδάλου
Καλή απόλαυση!