Κουραμπιέδες Νηστίσιμοι (και πολύ γρήγοροι!)

της Λένας…

Νόστιμοι και νηστίσιμοι κουραμπιέδες!

Υλικά:

  • 250 γρ ελαιόλαδο
  • 250 γρ φυτίνη
  • 1 φλιτζάνι άχνη και 1 φλιτζάνι ούζο
  • 1 μπέικιν,2 βανίλιες
  • 250 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • αλέυρι όσο πάρει για να γίνει μαλακή και ευπλαστη ζύμη.

 

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά περίπου 10′ το λάδι με τη φυτίνη και τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψει προσθέτουμε το ούζο ,το μπέικιν ,τις βανίλιες .
  2. Κλείνουμε το μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλέυρι και τελευταία τα αμύγδαλα.
  3. Κόβουμε με κουπ πατ σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια (αστεράκια,δεντράκια κλπ) και ψήνουμε στους 180 οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά με άχνη.

Έτοιμοι!!!

Καλά Χριστούγεννα!!!