της Λένας…
Νόστιμοι και νηστίσιμοι κουραμπιέδες!
Υλικά:
- 250 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ φυτίνη
- 1 φλιτζάνι άχνη και 1 φλιτζάνι ούζο
- 1 μπέικιν,2 βανίλιες
- 250 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- αλέυρι όσο πάρει για να γίνει μαλακή και ευπλαστη ζύμη.
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά περίπου 10′ το λάδι με τη φυτίνη και τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψει προσθέτουμε το ούζο ,το μπέικιν ,τις βανίλιες .
- Κλείνουμε το μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλέυρι και τελευταία τα αμύγδαλα.
- Κόβουμε με κουπ πατ σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια (αστεράκια,δεντράκια κλπ) και ψήνουμε στους 180 οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε τους κουραμπιέδες, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά με άχνη.
Έτοιμοι!!!
Καλά Χριστούγεννα!!!