της Λένας…
Παραμονή πρωτοχρονιάς και βασιλόπιτα θα συμπληρώσει το τέλος του έτους και θα υποδεχτούμε το καινούργιο με χαρά και αισιοδοξία !
Μια συνταγούλα με αγάπη και ευχές για να περάσετε όμορφα το βράδυ της παραμονής!
Υλικά
- 250 gr Βούτυρο ή βιτάμ
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 πακέτο φαρίνα γιώτης
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
- 6 αυγά
- 1 πορτοκάλι χυμό & το ξύσμα
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 βανίλια
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)
Συνταγή για βασιλοπιτα:
- Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
- Διαλύετε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού τα προσθέτετε στο μείγμα και χτυπάτε 2-3 λεπτά.
- Τέλος αλευρώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα προσθέτετε στο μείγμα.
- Κατόπιν ανακατεύτετε με μια κουτάλα μια δυό φορές.
- Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου .
- Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη & τη στολίζετε με γιορτινά μοτίβα.
Καλή μας Πρωτοχρονιά με Υγεία κι Ευτυχία!