Είστε σίγουροι πως γνωρίζετε τί ”έχει” το κοκτέιλ σας;
Για τους ενήλικες με τροφικές αλλεργίες, δεν είναι μόνο το φαγητό που πρέπει να προσέξουν!
Το The Food Allergy & Anaphylaxis Network ( FAAN ) μας ενημερώνει σχετικά:
Αλλεργιογόνα τροφίμων όπως το γάλα ή τα καρύδια βρίσκονται σε πολλά ποτά ενώ το σιτάρι είναι βασικό συστατικό της μπύρας.
Εκτος απ΄το οτι το άτομο με τροφικη αλλεργία οφείλει να ξέρει τα συστατικά του ποτού, πρέπει να ξέρει πως το αλκοολ μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό που απορροφάται το αλλεργιογόνο οπότε και την ταχύτητα που θα εμφανιστούν τα συμπτώματα της αλλεργίας .
Ορίστε μερικά παραδείγματα βασικών αλλεργιογόνων σε ποτά:
- Σιτάρι στην μπύρα και
- Καρύδια σε ορισμένες ειδικές μπύρες (κυρίως εποχιακές μπύρες)
- Φουντούκια στο Frangelico ®
- Γάλα στο Irish cream
- Αυγό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία “αφρού” πάνω από μερικά ποτά
- Αμύγδαλα στο αμαρέτο
- Γάλα σε λευκό λικέρ σοκολάτας
- Αμύγδαλα σε ορισμένα τζιν
Πιείτε με τους αγαπημένους σας αλλα πάντα με ασφάλεια!