Πλέον δύσκολα βρίσκεις σκληρά και αρωματικά μήλα, η εποχή τους πέρασε. Δεν πειράζει, καθόλου μάλιστα! Εμείς θα τα κάνουμε ψητά στο φούρνο, εξάλλου είναι μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή για επιδόρπιο:
Υλικά
- 5 μήλα
- 5 κ.γλ. σταφίδα μαύρη
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ρούμι
- από 1/2 κ.γλ. για κάθε μήλο βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.
- Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μεσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη ζάχαρη. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο κανέλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και, τέλος, ένα φλιτζάνι του καφέ νερό.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
Μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Καλή όρεξη!