Η Λένα επιστρέφει δυναμικά με μια πολυ ενδιαφέρουσα-υγιεινή συνταγή!
Για τους Λάτρεις του συνδυασμού μπανανα-καρύδα:
Υλικά για 18 μεγάλα μπισκότα
- 80 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική – 90 γραμμ. ζάχαρη καστανή
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
- 90 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γραμμ. νιφάδες βρώμης
- 60 γραμμ. καρύδα τριμμένη
- 1 βανίλια (σκόνη)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα, 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και την μπανάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη βρώμη, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και την κανέλα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές.
- Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Διορθώνουμε λίγο το σχήμα των μπισκότων με ένα κουτάλι, αν και κατά τη διάρκεια του ψησίματος απλώνουν λίγο και γίνονται αρκετά εμφανίσιμα (εκτός από νόστιμα)!
- Τα ψήνουμε για 14′ περίπου, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ηλιοκαμένο χρωματάκι! Επειδή τα μπισκότα αυτά έχουν αρκετή υγρασία, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.Καλή επιτυχία!