Παραδοσιακή Θεσσαλική πίτα με καλαμποκάλευρο και κολοκύθι! Μας την έφτιαχνε το πρωί μαζί με μηλόπιτα http://www.nutrinews.gr/?p=2133 η κυρία Ελπίδα στον ξενώνα της στην Λίμνη Πλαστήρα…
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκύθα ή κολοκύθι
- ¾ κιλού καλαμποκάλευρο
- 500 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι γάλα ή γιαούρτι
- 3/4 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξύνουμε το κολοκύθι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα σε ένα σουρωτήρι να ”βγάλει” τα υγρά.
- Σε ενα μπολ τοποθετούμε την φέτα (αφήνουμε λίγο για πασπάλισμα από πάνω)
- Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το κολοκύθι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Ρίχνουμε τον χυλό – η πίτα μας πρέπει να γίνει λεπτή!
- Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια, τη φέτα που κρατήσαμε και βούτυρο. Ρραντίζουμε με λίγο γάλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ευχαριστούμε την κυρία Ελπίδα!