Ο Αντώνης, φίλος δρομέας, συγκεκριμένα τραυματισμένος μαραθωνοδρόμος, μπορεί να μη μαγειρεύει συχνά, αλλά όταν το αποφασίζει όχι απλά το κάνει καλά και περιποιημένα, ανοίγει και δικό του φύλλο!
Χορταστική κοτόπιτα σε 10 απλά βήματα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΙΤΑ
- 500γρ κοτόπουλο (στήθος )
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 3 λουκάνικα φρανκφούρτης
- 500γρ αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
- 100γρ μανιτάρια φρέσκα
- 1 αυγό
- και πολύ λίγο βούτυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ :
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά , κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα , στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τέλος κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο!
- Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη!
- Φτιάχνουμε 2 ψιλά φύλλα το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο!
- Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το αλείφουμε στο ταψί και στα τοιχώματα
- Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, μετά ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη πιπεριά , μετά από λίγο το κοτόπουλο και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα!
- Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη!
- Τοποθετούμε τη γέμιση σε ένα σουρωτήρι για 5 λεπτά για να στραγγίσει το λάδι!
- Παίρνουμε το ταψί που το έχουμε αλείψει με το βούτυρο βάζουμε το ένα φύλλο το φτιάχνουμε ώστε να καλύψει όλο το ταψί και το υπόλοιπο το ακουμπάμε στα τοιχώματα , ρίχνουμε τη γέμιση μέσα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια διπλώνουμε το φύλλο και βάζουμε από πάνω το 2ο φύλλο που έχουμε φτιάξει!
- Τέλος σπάμε το αυγό και το χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολάκι, αλείφουμε με ένα πινέλο το χτυπημένο αυγό στη πάνω πλευρά της κοτόπιτας (για να πάρει χρώμα στο ψήσιμο)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας για 5 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά ψήνουμε τη πίτα μας στου 180- με 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά
Tips:
Ανοίγουμε μικρές τρυπούλες με τη μύτη ενός μαχαιριού για να φεύγουν οι υδρατμοί και να μη φουσκώσει το ζυμάρι!
Πριν το βάλουμε στο φούρνο κόβουμε λίγο αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε από πάνω για να μη ξεραθεί η πίτα μας!
Καλή επιτυχία!