Η Βάσω, αντρομάνα εις διπλούν, μας στέλνει μια εύκολη και φιλόξενη συνταγή! Με μέτρο, απολαύστε:
Υλικα
- 1 πακετο φαριν απ
- 2 αυγα
- 2 φλυτζανια του καφέ ελαιολαδο
- 1 ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι
- 250-300 γραμμάρια φέτα (ή όποιο άλλο τυρί προτιμάτε που δεν λειώνει τελείως)
Παρασκευη
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι (καλύτερα να είναι κοσκινισμένο).
- Κατόπιν όλα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται με το ένα φλιτζάνι λάδι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν (όχι μίξερ).
- Τελευταία ρίχνετε το μισό τυρί χοντροτριμμένο.
- Ρίχνετε σε ένα ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κινείτε το ταψί να πάει παντού.
- Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα, το οποίο θα είναι ένας πηκτός χυλός.
- Πάνω από το μείγμα ρίχνετε την υπόλοιπη φέτα ούτως ώστε να σταθούν τα κομμάτια κατά έναν τρόπο πάνω από το χυλό.
- Ψήνετε 30 λεπτά, στους βαθμούς που ψήνετε το κέικ, 180 βαθμοί σε κλασσικό φούρνο.
- Αν φουσκώσει σε κάποια σημεία τρυπάτε με ένα πιρούνι.
- Ελέγχετε αν έχει ψηθεί η πίτα σηκώνοντας με ένα μαχαίρι για να δείτε και από το κάτω μέρος.
- Τρυπάτε όπως στο κέικ με το μαχαίρι και αν δεν κολλάει το μείγμα στο μαχαίρι είναι έτοιμη. Πρέπει να είναι ξεροψημένη πάνω-κάτω και μέσα μαλακή.
Μπορείτε να τη σερβίρετε με σαλάτα και να πιείτε κόκκινο κρασί. Είναι πίτα που συνηθίζεται στην Ήπειρο, όπου οι νοικοκυρές όντας πάντα φιλόξενες, είχαν μια τέλεια λύση για απρόοπτες επισκέψεις, με υλικά που υπήρχαν σίγουρα στο σπίτι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Βάσω