Η ξαδέρφη Κατερίνα ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά μας κακομαθαίνει με ριζότο. Θυμηθείτε την πορτοκαλόπιτα http://www.nutrinews.gr/?p=2075 και το γλυκό semi-freddo με φράουλες http://www.nutrinews.gr/?p=2103
Για 4 άτομα:
Υλικα
- 1 κιλό γαριδες ολόκληρες με κέλυφος
- 250 γρ ρύζι νυχάκι ή σπιρωτο
- 500ml χυμος ντοματας ελαφρά συμπυκνωμένος
- 400ml νερό
- 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- μαιντανός
- αλατι, πιπερι
Εκτελεση
- Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι το αφηνουμε να καψει και ριχνουμε τις γαριδες.
- Μολις αλλάξουν χρώμα και γίνουν πιο ροζ ρίχνουμε το ρυζι
- Μετα απο 10′ βαζουμε το λαδι ισα ισα για να γυαλισει το ρυζι.
- Έπειτα σβήνουμε με χλιαρο νερο και προσθέτουμε το χυμό ντοματας,
- Χαμηλωνουμε τη φωτια και το αφηνουμε να σιγοβράσει για 12-15′ μεχρι να γινει το ρυζι.
- Τελος, αφου εχει δεσει η σαλτσα, αλατοπιπερονουμε και γαρνιρουμε με μαιντανο φρεσκο.
Καλή σας όρεξη