Έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια η παρασκευή διάφορων σνακ για την προπόνηση! Το ομολογώ, αυτό που μου αρέσει είναι η δημιουργικότητα και η ικανοποίηση της διαδικασίας ”εφεύρεσης” της τέλειας συνταγής για μπάρα!
Το σαββατόβραδο, πριν από τη μεγάλη προπόνηση της Κυριακής, άνοιξα τις συνταγές στο nutrinews και με υλικά που είχα στην κουζίνα, κάναμε μια ωραιότατη μίξη με εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Τί υλικά χρησιμοποιήσαμε; Όπως πάντα νιφάδες βρώμης, μέλι θυμαρίσιο, σταφίδες, αμύγδαλα, σοκολάτα κουβερτούρα, γκοτζι και ξύσμα πορτοκαλιού για συμπλήρωμα!
Ορίστε, λοιπόν, η συνταγή για εξαίσιες μπαρες βρώμης με μέλι και σκολάτα.
Να σημειωθεί, πως η επιτυχία της μπάρας κρίθηκε στο γεγονός πως κατά την προπόνηση έμεινε αναλλοίωτη σε υφή, γεγονός που μας εξυπηρέτησε βεβαίως!
Μια τυπική διαθρεπτική ανάλυση, δίνει ανά 100g προϊόντος δίνει κατά προσέγγιση υδατάνθρακες 60g, πρωτεϊνη 7g και λιπαρά 10g αποδίδοντας 360kcal. Μία σωστή μερίδα είναι η ποσότητα των 60g.
Υλικά
- Βρώμη νιφάδες 6 μέρη (300g)
- Μέλι 6 μέρη (300g)
- Kουβερτούρα 1 μέρος (50g)
- Aμύγδαλα ψημένα 3 μέρη (150g)
- Σταφίδα ξανθή 1 μέρος (50g)
- Σταφίδα κορινθιακή 1 μέρος (50g)
- Γκοτζι , λίγα (10g)
- Πορτοκάλι 1, χυμός και ξύσμα
- Κανέλα, 1 μασούρι και ξίσμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μέλι με ένα μασουράκι κανέλας
- Αφαιρούμε το μασουράκι και προσθέτουμε τις σταφίδες και έπειτα τη σοκολάτα
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα γκοτζι
- Πρσθέτουμε σιγά σιγά τη βρώμη
- Συνεχίζοντας να ανακατεύομε, προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και λίγη κανέλα σκόνη
- Αφήνουμε λίγο τη βρώμη να σφουγγίσει τα υγρά και το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
- Σε ταψάκι απλώνουμε μία λαδόκολλα . Οι διαστάσεις του ταψιού θα εξαρτηθεί από το πάχος που θέλουμε τις μπάρες.
- Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα φροντίζουμε να στρωθεί ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ στους 150 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Tip: την επόμενη φορά, θα δοκιμάσουμε με cranberries και αλατισμένους ξηρούς καρπούς.