Ξύπνησα με λαιμό τραχύ και κάτι δέκατα. Απ΄τη μία μου χάλασε το σαββατικατικο πρωινό μου, απ΄την άλλη πήρα αφορμή για αγαπημένη κοτοσουπίτσα! Κλασικά, λοιπόν, τηλέφωνο στη μαμά και ορίστε η συνταγή:
Υλικά:
- Κοτόπουλο στήθος (με κόκαλο, χωρίς το δέρμα)
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- Ρύζι γλασέ 1-2 φλιτζανάκια καφέ (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο
- Εντωμεταξύ, στην κατσαρόλα βράζουμε ½ λίτρο νερό
- Όταν βράσει το νερό, βάζουμε το κοτόπουλο και με κουτάλι το ξαφρίζουμε
- Αφού το ξαφρίσουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει
- Ρίχνουμε το ρύζι (αφού το ξεπλύνουμε), ανακατέυοουμε και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα
- Σ’ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε το λεμόνι
- Όταν γίνει το ρύζι, χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωτιά
- Πρωτού ρίξουμε το αυγολέμονο, παίρνουμε 1 κουτάλα ζουμί από τη σούπα χωρίς ρύζι και την προσθέτουμε στο αυγολέμονο (ωστε να πάρει λίγο θερμοκρασία από τη σούπα)
- Προσθέτουμε και το αυγολέμονο στην υπόλοιπη σούπα
- Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αφού δέσει λίγο
Είναι σχετικά ελαφρύ πιάτο, πλούσιο σε αμινοξέα και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τις ”επικίνδυνες” μέρες του χειμώνα!
Καλή όρεξη και…περαστικά μας!