Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις συνταγές της Φύλλη! Μόλις μας έστειλε αχνιστή συνταγή για ελιοψωμάκια, ένα θρεπτικό σνακ με ενέργεια και αρωματικά.
Υλικά
Ζυμη= 200γρ ελαιολαδο
200γρ χυμο πορτοκαλι
1/2 κιλο αλευρι ολικης
Γεμιση= 200γρ ελιες χωρις κουκουτσια
200γρ κρεμμυδι
15γρ δυοσμο ξερο
Εκτέλεση
- Ανακατευουμε τα υλικα της ζυμης και την αφηνουμε να ξεκουραστει οσο φτιαχνουμε τη γεμιση.
- Ψιλοκοβουμε τις ελιες και το κρεμμυδι (η τα βαζουμε στο μπλεντερ) και προσθετουμε το δυοσμο.
- Χωριζουμε τη ζυμη σε 3 κομματια και την ανοιγουμε με χοντρο πλαστη σε 3 φυλλα χοντρουλα, σαν ταρτας. Απλωνουμε το 1/3 της γεμισης σε καθε φυλλο και τα τυλιγουμε οπως τον κορμο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισουν.
Καλη ορεξη!