Συνεχίζουμε με τις πρωτότυπες συνταγές από τη Φύλλη, helath enthusiast, με μία συνταγή για carrot cake χωρίς αλέυρι, με βρώμη, ταχίνι και κονιακ!
Σχετικά με το ταχίνι, ή την ταχίνη, φτιάχνεται από πολτοποιημένο σουσάμι, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, θειαμίνη, βιταμίνη Β6 ,πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, λιγνάνες (φυσικά αντιοξειδωτικά) και σησαμίνη. Είναι αγαπημένο spread και χρήσιμο συστατικό για μπάρες και άλλα υγειινά σνακ και γλυκίσματα.
Δείτε εδώ τις προηγούμενες συνταγές Brownies , Cupcakes, Κέικ χωρίς αλεύρι
Yλικά:
- 65γρ ταχινι
- 140γρ καστανη ζαχαρη
- 40ml κονιακ
- 115ml ζεστο νερο
- 1 κγ αλατι
- 1 κγ κανελα
- 260γρ βρωμη
- 1 κγ μπεικιν παουντερ
- 150γρ τριμμενο καροτο
- 50γρ σταφίδες
- 100γρ ανανας ή πορτοκαλι κομματακια
Εκτέλεση:
Ολα τα υλικα στο μιξερ. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30′ σε μακροστενη φορμα με λαδοχαρτο. Αφηνουμε να κρυωσει, αναποδογυριζουμε σε επιφανεια κοπης και κοβουμε σε μεριδες. Διατηρουμε σφραγισμενο στο ψυγειο.