Ο Βασίλης, λάτρης των βουνών και των δρομικών αποστάσεων, μοιράζεται μαζί μας μια από τις συνταγές του για μπισκότα που παίρνει στις πολύωρες προπονήσεις βουνού. Αν δεν πάρετε να κατακτήσετε τις κορυφές, αποτελούν εξαιρετική λύση να συνοδεύσετε τον καφέ σας!
ΥΛΙΚΑ
- ΒΡΩΜΗ 100γρ
- ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΟΚΟ ΣΙΤΑΡΙ 100γρ
- ΣΤΕΒΙΑ 50γρ ΛΑΔΙ
- ΛΑΔΙ 80ml ΜΠΕΙΚΙΝ
- ΜΠΕΙΚΙΝ 1ΚΓ
- ΑΛΑΤΙ 1 ΠΡΕΖΑ
- 60ml ΓΑΛΑ
- 1 1/2 ΚΣ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ριχνω την βρωμη στο μουλτι και την τριβω σκονη .
- Μετα ριχνω μεσα αλευρι-ζαχαρη-Λαδι-μπεικιν -αλατι -λιναροσπορος.
- Τα χτυπαω και τα τυλιγω σε σελοφαν και το βαζω στο ψυγειο για 1 ωρα.
- Βγαζω και αναμεσα σε δυο χαρτια ψησιματος ανοιγω την ζυμη σε παχος 5mm.
- Περνω ενα σκουπ η ποτηρι και κοβω σε μπισκοτα.Τα βαζω σε ταψι που εχω βαλει λαδοκολα και ψηνω 160′ για 13-15 λεπτα
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ