Η Γλυκερία, λάτρης των κορυφών αλλά και της καλής κουζίνας, αναζητά λύσεις και σνακ για την πολύωρη προπόνηση και την , ας την πούμε, απαιτητική καθημερινότητά της.
Πόσταρε στις social σελίδες της μια καινούργια έμπνευση για κέικ με σκόνη πρωτεΐνης της Ethic Sport. Είπα να μην το αφήσω μυστικό και ορίστε λοιπόν η συνταγή της :
Υλικά:
- 200ml λάδι καρύδας,
- 2-3 αυγά,
- 2-3 κ.σ. μέλι (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό, πχ. αγαύη),
- 2-3 κ.σ. σκόνη πρωτεΐνης (εγώ έβαλα-Ethic Sport whey protein),
- 100γρ. τριμμένη σοκολάτα,
- λίγο γάλα,
- αλεύρι όσο πάρει (ολικής που φουσκώνει μόνο του).
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το λάδι καρύδας και προσθέτουμε το μέλι και τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ,
- Αφού χτυπήσουμε καλά για 2-3 λεπτά προσθέτουμε λίγο γάλα και τη σκόνη πρωτεΐνης,
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει πιο συμπαγές (εμένα μου αρέσει να είναι αρκετά συμπαγές οπότε βάζω κάμποσο).
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40′ ανάλογα το φούρνο! 🙂
Η Γλυκερία λέει: Αυτή ήταν η συνταγή μου, η οποία επιδέχεται πολλές παραλλαγές.
Αν σκέφτεσαι να φτιάξεις κέικ δοκίμασε να βάλεις 2-3 κουταλιές πρωτεΐνης! Κάνει τη ζύμη πιο συμπαγή, νόστιμη και βέβαια έχεις ένα καλό γεύμα για μετά την προπόνηση! Στο δικό μου έχω βάλει την αγαπημένη μου βανίλια της ethicsportgr !
Εμείς λέμε πως με το ”τέχνασμα” αυτό, τα αγαπημένα μας κέικ εμπλουτίζονται με 5g πρωτεΐνης υψηλής βιοδιαθεσιμότητας επιπλέον ανά μερίδα των 50g . Κατά προσέγγιση, η μερίδα των 50g αποδίδει στις 180kcal. Συνοδεύστε με μια μερίδα γάλατος (προτιμήστε το κατσικίσιο) και έχετε ένα πλήρες γεύμα για μετά την προπόνηση!
Καλή …αποκατάσταση λοιπόν!