Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι, της Ιωάννας

darkchocolate Η Ιωάννα, χορεύτρια, αντιμετωπίζει με καλλιτεχνική αυστηρότητα τις σοκολατένιες απολαύσεις! Μοιράζεται μαζί μας μια υγιεινή παραλλαγή του αγαπημένου σοκολατένιου κορμού: χωρίς ζάχαρη, με ταχίνι και μέλι, εμπνευσμένη από τον Άκη Πετρετζίκη!
Η επιτυχία, φαίνεται στο χειροκρότημα!

Υλικά

  • 450 γρ ταχίνι
  • 200 γρ μέλι
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 150 γρ νιφάδες δημητριακών (η Ιωάννα προτείνει ολικής)

SokolateniosKormosΕκτέλεση

  1. Βάζω για μισό λεπτό περίπου το μέλι σε φούρνο μικροκυμάτων ώστε να γίνει πιο ρευστό και το ρίχνω μέσα στο ταχίνι που προηγουμένως το έχω βάλει σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύω ελάχιστα έτσι ώστε να μη σφίξει το μείγμα μου. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων) και τη ρίχνω μέσα στο μείγμα μου.
  3. Ανακατεύω και στη συνέχεια σπάω ελάχιστα τα μπισκότα μου και τα ρίχνω μέσα συνεχίζοντας το ανακάτεμα (εδώ θα σπάσουν ακόμα περισσότερο τα μπισκότα, αλλά γενικά έχω στο μυαλό μου πως τα θέλω σε χοντρά κομμάτια).
  4. Τέλος, ρίχνω μέσα και τα δημητριακά μου και ανακατεύω λίγο ακόμα να καλυφθούν από το μείγμα.
  5. Αδειάζω σε μια λαδόκολλα και τυλίγω σε μορφή καραμέλας, τσακίζοντας τις άκρες της λαδόκολλας.
  6. Βάζω στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  7. Έτοιμο!!!  🙂
    -Καλή απόλαυση, χωρίς ενοχές!
    -Ευχαριστούμε Ιωάννα!