Η Χριστίνα, Χημικός, μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί θρεπτικά μίγματα με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα…. Κουλουράκια για πρωινό ή για τον απογευματινό ελληνικό, λοιπόν, μπουκίτσες μικρές των 6 γραμμαρίων. Κάθε κουλουράκι αποδίδει 20 θερμίδες και είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία από τα μπαχάρια κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.
Υλικά:
- 220 γρ λάδι
- 1,5 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 500 γρ αλεύρι
- 165 γρ ζάχαρη
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- 60 γρ σόδα (ανθρακούχο νερό)
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 60 γρ πορτοκάλι
- Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύετε τα υλικά
- Πλάθετε σε ό,τι σχήματα θέλετε και μέγεθος θέλετε. Εμείς προτείνουμε να είναι μικρά, περίπου όσο 1 δάχτυλο.
- Ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!