Η Γιάννα, Χανιώτισσα μάνα, παράγει ταψιά τα περίφημα κουλουράκια σε χρόνο ντε-τε. Είναι τραγανά και εξαιρετικά αρωματικά, καθώς περιέχουν ελαιόλαδο και πληθώρα μπαχαρικών. Κι άμα δεν έχει κονιάκ, θα βάλει ρακή, που την έχει άφθονη στο σπίτι! Με τον πρωινό ή τον απογευματινό ελληνικό, βουτήξτε μικρές μπουκίτσες ενέργειας, αντιοξειδωτικών και παράδοσης!
Υλικά:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1/2 ποτήρι πορτοκάλια χυμό
- 1/2 ποτήρι κονιάκ ή ρακή
- 1 και λίγο ποτήρι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια περίπου ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύω σε μπωλ τα λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ.
- Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού διαλύω τη σόδα και ρίχνω το μείγμα
- Έχω ανακατέψει αυτά τα υλικά και προσθέτω αλεύρι, μπέικιν και αλάτι
- ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΩ
- Ανακατεύω απαλά με τα δάχτυλα
- Το μείγμα είναι μαλακό (βάζω αλεύρι όσο σηκώσει)
- Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στους 160° αέρα για 35′-40′
Καλή επιτυχία!
-Είναι εγγυημένη, ευχαριστούμε την κα Γιάννα!