Μπισκότα βρώμης με μέλι, χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο

Συνταγή μπισκότων χωρίς αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και βούτυρο, της Κωνσταντίνας.

Η Κωνσταντίνα, φίλη, spinning instructor και συναθλήτρια ποδηλασίας φτιάχνει εξαιρετικά μπισκότα για τους μαθητές της! Είναι εύκολη-νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή! Πώς να μην την ξε-κλέψουμε!

Enjoy 😉

LepeniotiCookiesΥλικά:



  • Βρώμη 300 γρ. (2,5 κούπες καφέ για νεσκαφέ)
  • 1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο. (ό,τι σας αρεσει καλύτερα)
  • 80 γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όοολο)
  • 20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
  • 150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150 γρ. chocholate chips
  • ( Μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες!)
  • 
Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Πρώτα πολτοποιείται το φρούτο που έχετε επιλέξει .(μπανάνα ή μήλο) .
  2. Μετά αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
  3. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα .
  4. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο,το μέλι,το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
  5. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα,τη βανίλια,το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
  6. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά τη βρώμη και παράλληλα σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.(Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζί με την μία. )
  7. Τέλος,προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς,τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
  8. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις “πατάτε” με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο.
  9. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή.
  10. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  11. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και καλή σας όρεξη!

Ευχαριστούμε Κωνσταντίνα!