Συνταγή μπισκότων χωρίς αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και βούτυρο, της Κωνσταντίνας.
Η Κωνσταντίνα, φίλη, spinning instructor και συναθλήτρια ποδηλασίας φτιάχνει εξαιρετικά μπισκότα για τους μαθητές της! Είναι εύκολη-νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή! Πώς να μην την ξε-κλέψουμε!
Enjoy 😉
Υλικά:
- Βρώμη 300 γρ. (2,5 κούπες καφέ για νεσκαφέ)
- 1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο. (ό,τι σας αρεσει καλύτερα)
- 80 γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όοολο)
- 20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150 γρ. chocholate chips
- ( Μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες!)
- Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Πρώτα πολτοποιείται το φρούτο που έχετε επιλέξει .(μπανάνα ή μήλο) .
- Μετά αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
- Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα .
- Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο,το μέλι,το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
- Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα,τη βανίλια,το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
- Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά τη βρώμη και παράλληλα σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.(Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζί με την μία. )
- Τέλος,προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς,τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
- Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις “πατάτε” με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο.
- Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και καλή σας όρεξη!
Ευχαριστούμε Κωνσταντίνα!