Από τα πιο υγιεινά σνακ, ο συνδυασμός μελιού και σουσαμιού δίνει το παστέλι. Η Ευαγγελία φτιάχνει αρωματικό σπιτικό παστέλι και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή της!
Υλικά
- 280γρ. σουσάμι
- 300γρ. μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 80γρ. αμύγδαλα ανάλατα με φλούδα ή χωρίς
- 1κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Κόβω τα αμύγδαλα σε 2-4 κομμάτια.
- Καβουρδίζω το σουσάμι και τα αμύγδαλα να πάρουν ελαφρά ξανθό χρώμα.
- Στη συνέχεια, τα βάζω σε μία κατσαρόλα, προσθέτω το μέλι και τα βράζω για 3΄- 4’ .
- Μετά, προσθέτω την κανέλα, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.
- Απλώνω μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνω πάνω το μείγμα στρώνοντάς το ώστε να είναι ομοιόμορφο σε πάχος και δίνοντάς του ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Αφήνω το μείγμα να κρυώσει στη λαδόκολλα και μετά κόβω στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμώ.
- Τυλίγω το κάθε παστέλι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
Σημείωση:
Βγαίνουν ελαφρώς μαλακά. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βράστε περισσότερο το μέλι ώστε να καραμελώσει και να δέσει περισσότερο.