Η Αγγελική, δρομέας μεγάλων αποστάσεων και μητέρα ενός 20μηνου διάολου, μοιράζεται την μυστική της συνταγή για σοκολατένια μπισκότα!
Υλικά
- 225γρ. Βούτυρο
- 3/4 φλυτζανιου μαύρη ζάχαρη
- 2 φλυτζανια μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
- 1/4 κ.γλυκού σόδα
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού βανίλια
- 1 αυγό
- 1/4 φλυτζάνια αλευρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλυτζάνια βρώμη: Αν θελουμε χρησιμοποιουμε βρωμη με σπορους κακαο, η Αγγελική την βρίσκει σε καταστημα με κρητικα προιοντα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας το αλεύρι και την βρώμη τελευταία.
- Χτυπάμε καλα, βάζουμε το αλεύρι και στο τέλος ανακατεύουμε με ενα κουτάλι την βρώμη.
- Πλάθουμε με το χερι τα μπισκότα κ τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα. Ψηνουμε στους 175 για 15 λεπτα περιπου. Ο χρονος εξαρταται απο το μεγεθος και ποσο σκληρα τα θελουμε.
- Περιμένουμε 5 λεπτα να κρυώσουν για να ξεκολλανε πιο εύκολα…
Η συνταγή ειναι πιο τουρμπο απο τα τουρμπο!
Υπολογίσαμε περίπου 120- 170kcal για καθε μπισκότο (27-32g το μπισκότο), ανάλογα το μέγεθος.
Καλά long-Run!
Ευχαριστούμε Αγγελική!