Συνταγή για “Τουρμπο-Μπάρα”

Πόσταρε φωτογραφίες ο φίλος Νίκος χτες, και απαίτησα συνταγή γιατί έρχονται δύσκολες ποδηλατικές προπονήσεις!

Η έμπνευση (αναδημοσίευση) από τους φίλους μπρεβετάδες: http://brevetolatres.blogspot.gr/

Ενεργειακή μπάρα του Pit (aka Πέτρος). Δοκιμασμένη από πολλούς, προκαλεί μόνο θετικά σχόλια μέχρι τώρα… Η μόνη ανησυχία, είναι η “συμπεριφρά” της τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Έχει μορφή “σφιχτού κέικ”

turbobarsΥλικά

  • 500 γρ. Κουάκερ (βρώμη)
  • 600 γρ.μέλι
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 2 φλυτζάνια καρύδια
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα
  • 2 φλυτζάνια σταφίδες
  • 2 παστέλια αμύγδαλου ή φυστικιού
  • 2 φλυτζάνια χυμό μήλου
  • 2 φλυτζάνια χυμό πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι καννέλα
  • 100 γρ. ταχίνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρturbobars1ίχνουμε σε μεγάλη γαβάθα το κουάκερ, το μέλι αραιωμένο σε ένα φλυτζανι καυτό νερό, τους ξηρούς καρπούς- παστέλια (ψιλό ή χοντροκομμένα στο μπλέντερ), όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.
  2. Αφήνουμε το χυλό 15 λεπτά να πάρει τις υγρασίες το κουάκερ και το στρώνουμε σε μέτριο ταψί, αφού στρώσουμε λαδόκολα.
  3. turbobars3Ψήνουμε σε καυτό φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει (λίγο) η πάνω επιφάνεια (περίπου ½ ώρα).
  4. Κόψιμο σε 20 περίπου μερίδες, αλουμινόχαρτο, ψυγείο και βουρ!!

Πηγή:

Ble Cycling Club: Randonneuring, ποδηλατοτουρισμός, και άλλα… ποδηλατικά! Το blog της ΜΠΛΕ! http://brevetolatres.blogspot.gr/