Δεν αγοράσατε ακόμη χαλβά; Έχουμε τη λύση. Χαλβάς σε 5′.
Για το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα: 700ml νερό,6 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,ξύσμα πορτοκαλί καο 1 ξύλο κανέλα…Τα βράζουμε για 4′.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 100ml ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε εκεί μέσα 80γραμ σιμιγδάλι και 5 κουταλιές αλεύρι ολικής.Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα, ρίχνουμε αν θέλουμε κουκουνάρι η αμύγδαλα και το σιρόπι με μια κουτάλα σιγά σιγά αφού έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε και σιγά σιγά το μείγμα σφίγγει..Έτοιμος ο χαλβάς!!!Καλή σαρακοστή!!!